Kurucaşile Tünellerine Teknik Gezi

TEKNİK GEZİ

İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerimize Zemin Mekaniği Deneyleri Dersi kapsamında 27/Mayıs/2014 Salı günü Yrd. Doç. Dr. Ermedin TOTİÇ koordinatörlüğünde bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Bartın’ı Kurucaşile’ye bağlayan yaklaşık 1.550 km uzunluğunda ikiz tüneller (T2 TÜNELLERİ) ve tünelleri takip eden viyadük inşaatları görülmüştür. Tünellerde yapılan esnek karayolu üst yapısı inşaatı incelenmiştir. Ayrıca projeyi gerçekleştiren yüklenici firmanın şantiye sahası gezilip, şantiye sahasında kurulan karayolu laboratuvarında yapılan deneyler hakkında bilgi alınmıştır. Tünel ve viyadük inşaatlarının proje müdürü İnş. Müh. Ertuğrul Bey’den uygulanan proje hakkında bilgi alınmıştır. Karayolu kontrol şefi Ceyhun Kır Bey yapılan imalatlar, projenin önemi, tünellerde uygulanan yöntemler ve öğrencilerimizin meslek hayatlarında da karşılarına çıkabilecek projede karşılaştıkları problemler ve uyguladıkları çözüm yöntemleri hakkında bilgi vermiştir. Bartın üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü olarak projede çalışan tüm mühendis ve çalışanlara teşekkür eder, başarılar dileriz.

Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta