Bartın İmam Hatip Lisesi Ek Binası Şantiyesine Teknik Gezi

Bartın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ermedin TOTİÇ rehberliğinde, kontrollüğünü Bartın İl Özel İdaresinin yaptığı Bartın İmam Hatip Lisesi Ek Binası Şantiyesini ziyaret etmişlerdir. Öğrenciler gezi kapsamında şantiye alanının desteklenmesi için yapılan betonarme kazıkların yapılışını yerinde görmüşlerdir. Şantiyede betonarme kazık sisteminin neden yapıldığı hakkında bilgi veren Bartın İl Özel İdaresi yetkililerinden sorumlu inşaat mühendisi, Ek Bina şantiyesi zemininde temelde iki birimin varlığını, üstte kayma potansiyeline sahip problemli bir zemin ve altta nispeten daha sağlam bir zeminin yer aldığını, şantiye alanında yeraltı su seviyesinin yer yüzeyine çok yakın olduğunu bunun şantiye alanında yanal zemin göçmesini artırdığını, ayrıca bitişik parseldeki bina yükünün şantiye alanında zeminin stabilite problemlerini artırdığını, bunu önlemek için şantiye çevresinin betonarme kazıklarla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bartın İmam Hatip Lisesi Ek Binası, mevcut İmam Hatip Lisesinin yanındaki parselde inşa ediliyor. Destek sistemi olarak altmış beş santimetre çapında, on üç metre boyunda, yüzün üzerinde betonarme kazığın yapılması öngörülüyor.

Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta