7+1 İşyeri Eğitim Stajını Yapmakta Olan Öğrencilerimizin Dikkatine

INS4000 Mühendislik Eğitimi ve Uygulaması dersi kapsamında yapılan işyeri eğitim stajlarının değerlendirilmesi işyeri yetkilisinin hakkınızdaki görüş ve değerlendirmeleri dikkate alınarak staj defterleri ve sunumlar üzerinden yapılacaktır.

Öğrencilerimiz staj defterini aşağıdaki işyeri eğitim dosyası şablonuna uygun olarak hazırlamaları gerekmektedir. İşyeri eğitimi esnasında görülen uygulamalar ve yapılan çalışmalar staj defterinde haftalık çalışma çizelgesi çalışma konusu alanına mutlaka günlük olarak yazılmalıdır. İşyeri eğitimi esnasında aynı işler birden fazla günde yapılmış olabilir. Defter içeriğinde tekrara düşmemek amacıyla aynı cinste yapılan çalışmalar ve görülen uygulamalar defter içeriğinde tarih aralıkları belirtilerek anlatılabilir. Yapılan çalışmalar defter içeriğinde günlük veya haftalık olarak ta anlatılabilir.

Staj defterleri aşağıdaki işyeri eğitim dosyası şablonuna uygun olarak elde/tükenmez kalem ya da Microsoft Office Word programı aracılığıyla bilgisayarda yazılabilir. Sayfa sayısı ve haftalık çalışma çizelgesi işyeri eğitimi esnasında görülen uygulamalar ve yapılan çalışmalara göre gerektiği kadar artırılabilir.

Staj sunumları zoom programı üzerinden 01/07/2021 - 02/07/2021 tarihleri arasında aşağıdaki dosyada belirtilen sunum takviminde sizlerden sorumlu komisyon üyesince dinlenerek kayıt altına alınacaktır.

Staj sunumlarının etkili bir şekilde dinlenebilmesi için ilgili öğrencilerimizin bilgisayarlarında zoom programının yüklü olması ve sunum tarihinden önce kamera ve mikrofonlarından görüntü ve ses kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerimiz aşağıdaki dosyada belirtilen kendileri için belirlenen sunum başlama tarihinde sunum linki, Meeting ID ve Şifre bilgilerini zoom programında kullanarak toplantıya giriş yapabileceklerdir.

Staj sunumları power point sunum dosyalarının toplantıda paylaşılarak anlatılması şeklinde yürütülecektir. Staj sunumlarının anlatımda 20 dakika kadar olacak şekilde hazırlanması gerekmektedir.

İşyeri eğitim dosyaları ve power point sunum dosyaları sizlerden sorumlu olan komisyon üyelerinin belirlediği evrak gönderme linkleri üzerinden teslim alınacaktır. İşyeri eğitim dosyanızı yüklemeden önce gerekli yerleri mutlaka eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan emin olunuz. İlgili yere mutlaka fotoğrafınızı yapıştırınız. İşyeri Yetkilisi/Eğitim Sorumlusu ve Kontrol Eden Mühendise dosyanızdaki ilgili yerleri imzalatıp onaylatınız. Staj defteriniz eksiksiz bir şekilde doldurulduktan, fotoğraf, imza ve onay işlemleri tamamlandıktan sonra taratıp pdf formatında olacak şekilde sizden sorumlu komisyon üyesinin aşağıdaki dosyada paylaşılan evrak gönderme linkine power point sunum dosyanızla birlikte en geç 25 Haziran 2021 Saat 17:00’a kadar yükleyiniz. Sunum tarihinizde yüklemiş olduğunuz bu power point sunum dosyası üzerinden anlatımlarınızı gerçekleştireceksiniz.

İşyeri eğitim stajının değerlendirilmesinde işyeri yetkilinizin hakkınızdaki görüş ve değerlendirmeleri de önem arz etmektedir. İşyeri eğitim stajınız tamamlandıktan sonra aşağıdaki öğrenci işyeri sicil formunun ve üst yazısının çıktısını alıp kendinize ait olan yerleri doldurduktan ve fotoğrafınızı yapıştırdıktan sonra işyeri yetkilinize değerlendirmelerini yapmak amacıyla teslim etmeniz gerekmektedir. İşyeri yetkilinize değerlendirmesini yaptıktan sonra ilgili belgeyi taratıp en geç 17/06/2021 tarihine kadar sizden sorumlu olan komisyon üyesinin mail adresine göndermesi gerektiğini mutlaka hatırlatınız!!!

İşyeri eğitim stajının değerlendirilmesi aşağıdaki ilkelere göre yapılır.

• Staj yapılan kurum/firmanın sicil formundaki değerlendirme notunun %10’ u.
  • Staj yapılan kurum/firma hakkında teknik bilgiler, staj yerinin tanıtımı (5 P).
  • Yapılan staj çalışmasının genel değerlendirilmesi (Özet/Giriş ve Sonuç); (10P).
  • Yapılan çalışma ve gözlemlerin staj defterine aktarma yeteneği; (15 P).
  • Staj defterinde yapılan anlatımlarda fotoğrafların, çizimlerin, şekillerin ve tabloların listesi ve belgelerin yeterliliği; (10 P).
  • İşyeri Eğitim Stajının Juri Önünde Sunumu (%50)

İşyeri Eğitimi Dosyası Şablon
Sunum Takvimleri ve Evrak Gönderme Linkleri
İşyeri Yetkilisine Teslim Edeceğiniz Öğrenci İşyeri Sicil Formu (Dosyada kendinize ait olan yerleri doldurduktan sonra işyeri yetkilinize teslim ediniz)