Bölüm Hakkında

Temel mühendislik alanlarından biri olan İnşaat Mühendisliği; toplumun yaşam kalitesinin gelişiminde, Hayatın her kesiminde ihtiyaç duyulan yapıların tasarım ve yapımında aktif rol almaktadır. Yaşanan gelişmeler, güvenli yapıların tasarım ve yapımında inşaat mühendisliğinin ve bu alanda yetişmiş iş gücünün önemini ortaya koymaktadır.

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İnşaat Müh. Bölümümüz 2010-2011 öğretim yılından beri alanlarında yetkin kadrosu ile eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Bölümümüz bünyesindeki Ulaştırma, Geoteknik, Hidrolik ve Yapı alanındaki laboratuvar imkanları ve bir dönem süresince gerçekleştirilen işyeri eğitimi ile öğrencilerimizin uygulamaya yönelik becerilerinin geliştirilmesine imkân sağlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimize ERASMUS öğrenci değişim programı ile yurtdışı eğitimi ve ÇAP ve Yandal programları ile bilgisayar, elet.-elektronik ve makine mühendisli ve diğer bazı alanlarda diploma alma imkanları sunulmaktadır.

Eğitim ve araştırma süreçlerindeki gelişmeler doğrultusunda öğrencilerimizi daha donanımlı ve özgüvenli mühendis adayı olarak iş hayatına hazırlanmayı gaye edinen bölümümüz, öğretim elemanı kadrosu ve altyapının gelişmesine önem göstermektedir.

Akademik ve mesleki hayatını inşaat mühendisliği alanında sürdürmek isteyen kıymetli öğrencilerimizi bölümümüze bekliyoruz.