İşyeri Eğitimi (7+1) Başvuru & İşyeri Onayları Hakkında

DUYURU BAŞLIĞI : İşyeri Eğitimi (7+1) Başvuru & İşyeri Onayları

Değerli Öğrenciler,

• İşyeri Eğitimi Öğrenci Kabul Formları ile sizlerin ve eğitim göreceğiniz işyerlerinin beyanları incelenmiş uygun görülenler duyuru ekinde ilan edilmiştir. Bu listede, sizlerden sorumlu komisyon üyeleri de belirtilmiş olup, sizlerin bu süreçteki takibinizi gerçekleştireceklerdir. Süreçle ilgili sorularınızda sorumlu komisyon üyesi ile temas kurmanızı rica ediyoruz.
  • İşyeri eğitim başvuruları kabul edilen ve onaylanan öğrenciler, formda belirtilen tarihlerde 1 MART-11 HAZİRAN 2021 arasında işyeri eğitimlerini yapacaklardır.
  • İşyeri Eğitimi Öğrenci Kabul Formları aynı zamanda tarafların yükümlülüklerini ve dikkat edilmesi gereken hususları belirten Üniversitemiz İşyeri Eğitim Yönergesi çerçevesinde bir protokol niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerin bu eğitim süresince yönerge maddelerine riayet etmesi elzemdir.
  • Onaylı işyeri eğitimi kabul formları ve yönerge, ilgili firma/kurumlara e-mail kanalıyla gönderilecektir. Bu mail sizlere de bilgi amaçlı yönderilecektir. Maillerin ulaşmasından kaynaklı işyerinizde oluşacak sıkıntılara karşı belgelerin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmeniz tavsiye olunur.
  • İşyeri kazaları ve meslek hastalıkları kapsamlı sigortanın” işyeri tarafından yapılamayacağı beyan edilen öğrencilerimizin sigorta girişleri üniversitemiz tarafından 1 Mart 2021 – 11 Haziran 2021 arasında yapılacaktır. Bu durum eğitim göreceğiniz işyerine iletilmiştir. Sigorta girişleri yapıldıktan sonra e-devlet hesanınızdan görülebilmektedir. Herhangi bir hataya karşı sigortanın başlayıp başlamadığını buradan kontrol ediniz. Ayrıca, işyeri tarafından “sigorta bilgileri” istenildiği takdirde, e-devlet sisteminden alınıp beyan edilmelidir.
  • İşyeri eğitimi süresi içerisinde herhangi bir nedenden dolayı genel sağlık sigortası kapsamından çıkmanız veya rapor, istirahat belgeleri almanız durumunda, aynı gün içerisinde durumu staj komisyonu ve/veya bölüm başkanlığına bildirilmesi ve belgenin aslının iletilmesi gerekmektedir. Aksi halde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından üniversiteye uygulanacak cezai müeyyidelerden öğrencinin kendisi sorumlu olacaktır.
  • İşyeri eğitim sürecinin değerlendirilmesi “işyeri yetkilisi”nin öğrenci hakkınızdaki görüş ve değerlendirmeleri de dikkate alınarak rapor ve sunumlar şeklinde yapılacaktır. Bunlarla ilgili tafsilat ilerleyen zamanlarda sorumlu öğretim elemanları tarafından bildirilecektir.
  • Dolayısıyla, işyerinizde mesai saatlerine uyarak, yönergede belirtilen yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz önem arzetmektedir. Ayrıca, çalışmalarınız komisyon ve ilgili öğretim elemanları tarafından da ara ve sonuç rapor ve sunumları şeklinde değerlendirilecektir.
  • İşyeri Eğitimi alacak öğrencilerimiz ile 26.02.2021 Cuma günü saat 15:30’da Zoom üzerinden bir toplantı düzenlenecek olup ilgili öğrencilerin katılması gerekmektedir. Toplantı link bilgileri bilahare paylaşılacaktır.
  • Bu süreçte göstereceğiniz ihtimam ve hassasiyetin mesleki gelişiminize sunacağı katkının şuurunda olarak, istifadeli ve semereli bir işyeri eğitim süreci geçirmenizi temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

İşyeri Eğitimi ve Staj Komisyonu