Ödüllü Bilgi Yarışması

Değerli öğrencilerimiz 24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında bölümümüz öğrencilerinin katılacağı KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Müfredatından bilgi yarışması düzenlenecektir.

Kurallar ve Yarışma Takvimi:

1) Başvurular 19 Nisan 2018 saat 17:00'a kadar Dr. Öğretim Üyesi Ercan GEMİCİ'ye yapılacaktır.
2) Takımlar 1'i ekip kaptanı olmak üzere 3'er kişiden oluşacaktır.
3) Takımlar 6'şarlı 4 gruba ayrılacaktır.
4) İlk ve ikinci tur kuraları ekip kaptanlarının katılımıyla 20 Nisan 15:00'da çekilecektir.
5) İlk tur yarışmaları 24 Nisan Salı, İkinci tur 25 Nisan Çarşamba, Final 26 Nisan Perşembe yapılacaktır.
6) İlk turda 6şarlı her ekipten en yüksek puan alan 2 takım ikinci tura yükselecektir.
7) İkinci tura yükselen 8 takım 2 grup halinde mücadele edecek ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar finale yükselecektir.
8) Finale yükselen 4 takımdan en yüksek puanı toplayan ekip yarışmayı kazanacaktır.
9) Yarışma soruları KPSS Genel Kültür/Genel Yetenek müfredatından sorulacaktır. (Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Bilgiler, Türkçe, Matematik, Geometri)
10) Yarışmada her turda 20 soru sorulacak ve her soru 5'er puan değerinde olacaktır.
11) 20 soru sonunda en yüksek puanı alan 2 takım üst tura yükselecek, 20 soru sonunda en yüksek puan alan 2 takım belirlenememişse (puan eşitliği varsa) eşitlik bozuluncaya kadar seri soru artırımı yapılacaktır.
12) Takım sayısı başvuru önceliğine göre belirlenecek takımlar 24'e ulaşınca kayıtlar sonlandırılacaktır.
13) Yarışmaya sadece İnşaat Mühendisliği 1., 2., 3. ve 4. sınıf normal ve ikinci öğretim öğrencileri katılabilir.
14) Yarışmaya her sınıf ve öğretim türünden en fazla 4 takım katılabilir.
15) Yarışmada her soru yansıya yansıtılacak ve cevaplama süresi sorunun sorulmasından itibaren 1 dk olacaktır.
16) Sorular açık uçlu ve çoktan seçmeli biçiminde olacaktır.

17) Katılım ücreti her bir takım için 6 TL'dir.