image/svg+xml
image/svg+xml

Neden Bartın İnşaat?

NEDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ?


Uygulamalı Eğitim:

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe daha kolay aktarabilmeleri için temel alan ve temel mühendislik derslerimiz yeterince laboratuvar uygulaması ile desteklenmektedir.


İş Yeri Eğitimi:

            Mezunlarımızın iş hayatına daha deneyimli başlayabilmeleri için 8 dönemlik öğretim planının 1 döneminde öğrencilerimizi tam zamanlı olarak iş yerlerine gönderiyoruz.


Kariyer Danışmanlığı:

            Yeni kayıt olan öğrencimizden bütün mezunlarımıza kadar danışman atıyoruz. Kariyer yönlendirmesinden iş problemlerine kadar danışman desteği sağlıyoruz.


Yurt Dışı Eğitim:

            Yurt dışı üniversite bağlantılarımızla öğrencilerimizin bir yıla kadar anlaşmalı üniversitelerimizde eğitim almasına olanak sağlıyoruz. Öğrencilerimizin yurt dışında staj yapmalarına destek veriyoruz.


Proje Desteği:

            Öğrencilerimizin kamu ve sanayi destekli projelerde aktif görev almalarını teşvik ediyoruz. Projelerde yer almak isteyen öğrencilerimiz 2. Sınıftan itibaren belirlenerek danışmanları tarafından yönlendiriliyor. Ayrıca üniversitemizi yurt içi ve yurt dışı platformlarda temsil eden öğrencilerimize maddi destek sağlıyoruz.


Öğretim Planları:

            Öğretim planlarımız hazırlanırken uluslararası akreditasyon kurumlarınca önerilen koşullar dikkate alınmaktadır. Öğrenci ve mezun temsilcilerimizin, sektör temsilcilerinin, bölüm öğretim elemanlarının da yer aldığı iç ve dış paydaşların görüşleri doğrultusunda öğretim planlarımız gerektiğinde revize edilmektedir.


Sosyal Aktiviteler:

            Öğrencilerimizin eğleneceği, gezeceği, rekabet edeceği, farklı bilgiler keşfedeceği ortamlar oluşturuyoruz. Yıl içinde öğrencilerimizin kaynaşmasının sağlanacağı sportif turnuvalar, bilgi ve beceri yarışmaları düzenliyoruz. Bu yarışmalara mezunlarımız da katılım sağlayabiliyor.  Teknik ve sosyal gezilerimizle araştırmayı yerinde yapıyoruz. Çelik Köprü, Beton Kano, DASK gibi uluslararası yarışmalara katılım desteği sağlayarak öğrencilerimizi rekabetçi ortamlara hazırlıyoruz.

 

 Yabancı Dil Eğitimi:

            İsteğe bağlı hazırlık sınıfıyla dileyen öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirmesine; dileyen öğrencilerimizin doğrudan mühendislik eğitimine başlamasına olanak veriyoruz.


Uzaktan Eğitim Dersleri:

            Öğrencilerimiz 1. Sınıftan aldıkları Yabancı Dil, Türk Dili ve Atatürk İlke ve İnkılapları derslerini istedikleri yer ve zamanda sistemden izleyebiliyor, ders saatlerinde öğretim elemanlarına sistem üzerinden sorularını yöneltebiliyor.


Mezun Takip Sistemi:

            Mezunlarımızla iletişimi koparmıyoruz. Mezun gelişimini sürekli takip ediyoruz. Eski mezun-yeni mezun, mezun-öğrenci bağlantısını oluşturmada köprü görevi üstleniyoruz. İş ve staj desteği sağlamada mezunlarımızdan yardım alıyoruz.


Laboratuvar ve Altyapı:

            Modern cihazlarla donatılmış hidrodinamik ve zemin-ulaştırma laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz bireysel ve takım halinde uygulamalar yapabiliyor, araştırma ve bitirme projeleriyle bilime katkı sağlıyorlar. Her anabilim dalına ait büyük ölçekli laboratuvarlarımızın yapımının kısa sürede tamamlanmasıyla, ülkemizin en fonksiyonel inşaat laboratuvarlarından birine sahip olma fırsatı yakalayacaksınız.

- Genç ve dinamik akademik kadrosuyla,

- 10000 öğrenciye ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip, Kredi ve Yurtlar Kurumu idaresinde yurt imkanlarıyla,

- Kampüse hızlı ve kolay ulaşım imkanlarıyla,

- Yeşil bir kampüs içerisinde sosyal aktivite alanlarıyla,

- Muhteşem doğasıyla bisiklet, yürüyüş, fotoğrafçılık gibi aktivitelerinizi geliştirebileceğiniz , geniş kumsallarına, tabiat parkına, tarihi dokusuna hayran kalacağınız  bir il Bartın.

           
             Bartın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak siz değerli öğrencilerimizi ailemize katılamaya davet ediyoruz.

  • BARÜ 15’inci yılında dünyanın en iyileri arasında yer aldı

  • 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

  • TÜBİTAK 2209 Öğrenci Projeleri Semineri

  • BARÜ “asrın felaketi”ni analiz etmek için bölgeye gidiyor

  • Buluşlar ve Buluş Bildirim Zorunluluğu

  • İnşaat Mühendisliği Tanıtım

  • Öğrencimizin Başarısı

  • Bartın Üniversitesinde Yerin Hazır

  • Gelecek BARÜ’de başlıyor

  • Bartın Üniversitesi reklam filmi yayınlandı